Marihuana je zabranjena jer navodi bijele žene da spavaju s crncima

Novine su objavljivale priče o crncima zaluđenim marihuanom kako siluju bijele žene, a Anslinger je u Kongresu svjedočio kako je marihuana ‘najnasilnija droga u povijesti čovječanstva’.

Kanabis je Američka medicinska organizacija (AMA) preporučivala između 1850. i 1937. kao lijek za više od stotinu bolesti. Ime marihuana dali su joj žute novine koje su je opisivale kao ‘ubilačku travu iz Meksika’.

Žute novine William Randolpha Hearsta željele su uništiti kanabis jer je konoplju bilo sve lakše prerađivati u papir, ili čak dobivati plastiku od nje. Hearsta je podržavao tajkun DuPont čiji je pokrivatelj Andrew Mellon imenovao Harrya J. Anslingera 1931. kao čelo Federalnog biroa za narkotike i opasne droge.

Hearstove novine objavljivale su priče o crncima zaluđenim marihuanom kako siluju bijele žene, a Anslinger je u Kongresu svjedočio kako je marihuana ‘najnasilnija droga u povijesti čovječanstva‘. Anslinger je kasnije 1948. svjedočio da marihuana uzrokuje ovisnike da postanu miroljubivi ultrapacifisti i da ga komunisti koriste kako bi oslabili SAD.

Preuzeto sa: dnevno.hr

Author: marihuana.hr

Share This Post On